Wachtdienst

Praktijk Sterrestraat is op weekdagen te bereiken van 8u tot 19u. Indien u buiten deze uren, in het weekend of op feestdagen dringende medische hulp nodig heeft, kan u steeds bellen naar de wachtdienst.

 

In acute en levensbedreigende situaties kan u eveneens terecht bij het noodnummer 112.


Let op:

  • Maak geen gebruik van de wachtdienst wanneer uw eigen huisartsenpraktijk beschikbaar is (weekdagen tussen 8u en 19u). Ook indien er online geen plaatsen beschikbaar zijn, moet u uw eigen arts eerst opbellen. Er wordt samen met u naar de best mogelijke oplossing gezocht.

  • De wachtdienst is bedoeld voor dringende medische hulp. Een niet-dringende consultatie plant u steeds in bij uw vaste huisarts.

  • Ook tijdens de wachtdienst komt u bij voorkeur naar het kabinet om de beste medische zorgen te krijgen. Indien dit onmogelijk is (u bent niet mobiel en kan geen vervoer vinden), kan u een huisbezoek aanvragen. Zorg ervoor dat uw huisnummer goed zichtbaar is en het huis of de oprit verlicht is.

  • De wachtdienst is NIET gratis. Neem steeds voldoende geld mee en toon uw eID/kidsID/ISI+kaart bij elk consult.

  • Gelieve de wachttijden te respecteren.

  • Voor meer recente info, surf naar www.huisartsenlokeren.be

Wachtdienst voor apothekers:

Om  te weten welke apotheker van wacht is, surft u naar www.apotheek.be. Iedereen die tijdens de nacht tussen 22 en 9 uur dringende geneesmiddelen nodig heeft in Lokeren, is verplicht de politie van Lokeren te contacteren op het nummer 09 340 94 99. De politie verwittigt dan de apotheker met wachtdienst van uw komst. Dit is een veiligheidsmaatregel.

Wachtdienst voor tandartsen:

De wachtdienst voor tandartsen is enkel in het weekend en op feestdagen te bereiken tussen 9 en 18 uur op het nummer 0903 39969.