top of page
Zoeken
  • Praktijk Sterrestraat

Welverdiend pensioen voor Dokter Piet Vermeiren

Bijgewerkt op: 24 jan. 2020

Op 27 september 2019 nam Dr. Piet Vermeiren afscheid van ons team en zijn patiënten. Wij wensen hem het allerbeste toe in zijn welverdiend pensioen. We zullen zijn gedrevenheid, enthousiasme, energie en humor heel hard missen, net zoals zijn onuitputtelijke medische kennis (en zoveel andere interesses) en zijn boeiende anekdotes over het leven van de rasechte Lokeraar.

Dokter Vermeiren zette in 1974 zijn eerste stappen in de huisartsgeneeskunde, in die tijd nog in het ouderlijke huis. Met menig patiënt bouwde hij toen reeds een vertrouwensband op, waardoor zij zich vandaag nog herinneren (een van) zijn eerste patiënten te zijn. Na de legerdienst verhuisde hij richting de Lindestraat, om zich nadien te vestigen in Sterrestraat 2. Jarenlang was dit de vaste stek van een steeds groter wordende, bloeiende praktijk. Aldaar startte Piet als Lokerse pionier de eerste groepspraktijk, met dokter Huysentruyt als associé. Als gelijkgestemde zielen vormden zij een sterk team en in 2014 beslisten ze een derde collega aan te nemen om een nog grotere meerwaarde te kunnen creëren. Met de komst van dokter Poppe werd beslist te verhuizen naar een groter pand, mede gezien de gekende trap in het huis niet voor elke patiënt even toegankelijk was. Op 1 oktober 2015 werd de verhuis gemaakt. Ook daar kon Piet zijn talent in multitasken etaleren, door gebruik te maken van de extra kabinetten om patiënten en vertegenwoordigers simultaan te zien. Tot slot moet gezegd worden dat ook de HAIO's konden genieten van zijn educatieve kunde. Hij stond steeds klaar om een demonstratie te geven bij een interessante casus.

Zijn passie voor het beroep, zijn blijvende interesse en zijn intelligentie zorgden ervoor dat hij een uitgebreide kennis opbouwde van zowel de klassieke geneeskunde als aanvullende geneeswijzen. Hij kreeg direct vertrouwen van een mooie patiëntenpopulatie en werd bekend tot ver voorbij de stadsgrenzen. Men kwam van heinde en ver naar de Sterrestraat en nam er zijn gekende wachttijden maar al te graag bij.

Wij nemen geen afscheid, maar zeggen tot ziens. In de tussentijd kan hij genieten van onderstaande tekening, mocht hij ons toch iets te veel missen...


442 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page