top of page
Zoeken
  • Praktijk Sterrestraat

Versoepeling maatregelen vanaf 4 mei

Bijgewerkt op: 5 mei 2020

Beste patiënten,


Zoals reeds aangekondigd in de media, zullen de maatregelen vanaf 4 mei versoepelen. Dit betekent voor ons dat de gewone en niet-urgente zorg eindelijk hervat wordt, zij het met een aantal beperkingen die u hier kan lezen.


Afspraak maken:

- We vragen nog steeds om telefonisch een afspraak te boeken via het gekende nummer 093483882. We houden de online agenda gesloten om mogelijke besmettingen in de wachtzaal te voorkomen.

- U krijgt een afspraak indien u geen COVID-klachten vertoont. We beperken zoals altijd de huisbezoeken tot personen die echt niet naar de praktijk kunnen komen.

- Als u last heeft van de luchtwegen (hoest, keelpijn, oorpijn, snot, kortademigheid, ...) of darmen (diarree, buikpijn) en bij koorts, zal u een telefonische consultatie krijgen. Het secretariaat noteert deze consultatie op de agenda van de arts, die u terugbelt wanneer het uw beurt is. Tijdens dit gesprek wordt een uitgebreide anamnese afgenomen en wordt een aangepast beleid bepaald, met eventueel verwijzing voor onderzoek of testing.


Op consultatie komen:

- Kom niet naar de wachtzaal indien u klachten van COVID-19 vertoont (hoesten of keelpijn of oorpijn of snot of kortademigheid of koorts of diarree) of indien u in contact bent geweest met een coronapatiënt.

- Kom zeker op tijd. Indien u te vroeg bent, wacht u best even in de auto in plaats van in de wachtzaal.

- Draag een mondmasker (liefst uit stof) en bedek mond en neus.

- Ontsmet de handen bij het binnenkomen en verlaten van de praktijk.

- Kom alleen naar de praktijk. Enkel indien nodig kan er maximaal 1 begeleider mee (tolk, mantelzorger). Deze mag eveneens geen verdachte klachten of contacten hebben.

- Hou 1,5 meter afstand.


We houden onze praktijk COVID-vrij door deze en andere maatregelen nauwkeurig toe te passen. U hoeft geen schrik te hebben om op afspraak te komen. Stel uw zorg niet uit!


We willen iedereen zo goed en snel mogelijk helpen. Uiteraard willen we ons ook aan de richtlijnen houden. Om de wachtzaal leeg te houden, zal de tijd tussen de consultaties zal langer zijn. Hierdoor zijn er minder vrije plaatsen en kan het zijn dat we, na grondige inschatting, toch een telefonische afspraak plannen. Daarnaast moeten we de tijd nemen om alles te ontsmetten, waardoor u mogelijks even zal moeten wachten in de wachtzaal. Een warme oproep om ook in deze tijden geduld en respect voor elkaar te tonen.


Het is duidelijk dat de werking in de huisartsenpraktijken nog niet zal verlopen zoals we het gewoon zijn, maar stap per stap geraken we er uit op een veilige manier.


Goeie moed aan iedereen en bedankt voor al jullie inspanningen en begrip!

Team Praktijk Sterrestraat
46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page